по рецептата на Бордовски /Гответе с мен/

тесто:
250 гр. брашно грахам
~ 250 гр. брашно тип 500
,350 мл. топла вода,
1 с.л. зехтин,
1 с.л. оцет,1 ч.л. сол,
1 суха мая (7 гр.)
плънка:
2 яйца,
200 гр. сирене,
5 с.л. зехтин,
40 гр. краве масло,
малко олио

В купа се поставят водата, зехтина, оцета и солта.
Добавят се брашната, пресяти с маята.
Замесва се еластично тесто, което се поставя на топло да втаса за около 45 минути (да удвои обема си).
Тестото се разделя на 4 топки.
Всяка от тях се разточва на намазана с олио маса, поръсва се с 1/4 от плънката и 1 с.л. зехтин и се навива.
Разрязва се на две и парчетата се поставят в намазана с 1 с.л. зехтин тавичка.
Така се разточват и другите топки.
Получават се 8 бр. рогчета. Кравето масло се разтопява и с него се заливат рогчетата.
Пекат се във фурна на 200 гр. до зачервяване, като се слагат в студена фурна.
Като се извадят, се поръсват с малко вода и се завиват с кърпа за десетина минути.

Плънка: сиренето се намачква с вилица и се разбърква с яйцата.

Anuncios