Направих ги по рецептата на Vens /Гответе с мен/,но за плънка сложих сиренце.

Продукти :
200 мл. топла вода
150 мл. кисело мляко,
4 с.л. олио,
20 гр. мая за хляб,
около 300 гр. бяло брашно,
около 250гр. типово брашно,100 гр. царевично брашно,
1 и 1/2 ч.л. сол,
1 ч.л. захар
за плънката :кашкавал,пушено филе,
освен това :краве масло / за намазване/
Приготвяне :От изброените продукти се замесва еластично тесто.Оставя се да втаса около 40 минути.Отново се премесва и се разделя на 12 топки.Всяка се разточва върху намаслена повърхност на тънко , слагат се резени кашкавал и пушено филе и се прегъва на две.Отново се разточва , за да се изтъни.Така оформените пърленки се пекат на сух оребрен или обикновен тефлонов тиган . След като се изпекат се намазват с краве масло.

Забележка : Пърленките се пекат на предварително загрят тиган без мазнина.Котлонът не трябва да е много силен , за да не прегорят и да останат сурови във вътрешността.Могат да се приготвят и само от бяло пшенично брашно.

Anuncios