Продукти:
40 гр.мая/едно кубче,
2 чаени лъжички захар,
3 супени лъжици топла вода,
500 гр.кисело мляко ,
1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат,
200 гр.краве масло или маргарин,
1 чаена лъжичка сол,
300 гр.сирене,
брашно.

Разтваряме маята във водата и захарта.
Прибавяме малко брашно,за да се получи каша и я оставяме да втаса.
Киселото мляко разбиваме със содата и прибавяме втасалата мая,солта и брашното.
Замeсваме меко тесто,което оставяме да втаса около 1 час.
Правим топчета и върху всяко едно забождаме парченце сирене.
Нареждаме топчетата в тава,намазана обилно с масло,едно до друго,докато се запълни тавата.
Оставяме да втаса около 30 мин. още.
Отгоре посипваме с галета с прибавена 1/2 лъжица сол .
Останалото масло разтопяваме и заливаме милинките.Печем в умерена фурна до зачервяване.

Anuncios