по рецептата на Пеп-40/Гответе с мен “Този е най-крехко приготвения дроб, който сме хапвали до сега !”-Пепи цитат”Продукти за 4 порции:800 гр дроб (моят е смес от телешки и свински в пакетчета) ,кимион и черен пипер по 1 ч л ,сол на вкус,200 мл прясно мляко,200 гр. брашно,олио за пържене,сока на 2 лимона (около 120мл) ,6-7 скилидки чесън Приготвяне: ❧ Дробът се нарязва на дребни хапки и поставя за час-два в прясно мляко да се изкисне ❧ Изцежда се хубаво и се поръсва с подправките и солта. Обърква се ❧ Посипва се с брашното (в гевгир аз за по-лесно) и обърква така, че всяко късче дроб да бъде оваляно в брашното ❧ Обират се парчетата дроб или изтърсва да изпада брашното. ❧ Пържи се на 3-4 пъти (зависи от големината на тигана) в горещо олио като не се разбъркват през цялото време, а се оставят по 1-2 мин. от всяка страна (до изпържване на късчеттаа) ❧ Вади се в затоплена чиния или тенджера и захлупва веднага с капак да остане топъл. ❧ През това време се счуква чесъна/пресова и смесва с изцедения лимонов сок. ❧ Когато е изпържен дроба се залива със сместа от чесън и лимон и пак затваря съда. ❧ Оставя се да “поеме” затворено за около 30-40 мин., като през това време се разбърква 2-3 пъти.”

Anuncios