Продукти:
2 пакерчета бишкоти /600 гр./
300 мл. сварено кафе-нес или обикновено
за крема: 125 гр. краве масло
120 гр. счукани орехи
100 мл. прясно мляко
150 гр. пудра захар

Приготвяне:
❧ Бишкотите натрошавам на ситно.Сварявам кафе и ги заливам,за да получа тесто.Разстилам го върху алуминиево фолио в правоъгълна тавичка.
❧ Маслото за крема разтопявам и прибавям орехите/аз нямах и сложих бадеми/,прясното мляко и захарта.Бъркам ,докато побелее.
❧ Изсипвам крема върху бишкотите и навивам на руло.Оставям рулото в хладилника да се стегне .След това го намазвам с малко от крема.който предварително съм отделила.Посипвам рулото с нарязани орехи или крокант./рецептата е от пожълтялата ми вече книжка на Добрина Венкова/