Продукти: кайма около 500 гр.,1 чаша ориз,3-4 глави лук,6 с.л. брашно,мазнина,кисело мляко 250 гр.,2 яйца,2 моркова,магданозени корени,чубрица,лимон,сол,черен пипер

Приготовление: От каймата,дребно нарязания лук-половината,магданоза,чубрицата ,яйцето-едното,черния пипер,солта и сварения ориз се прави смес ,от която се оформят кюфтенца и се овалват в брашно.В тенджера с вода се пускат корените и другата половина лук-запечен.По желание може да се направи и с кубче бульон.Като поври бульона се пускат кюфтетата и се варят докато изплуват.Махат се кюфтенцата на страна ,а бульона се прецежда .Приготвя се гладка каша от брашното,киселото мляко, бульона и 1-2 жълтъка.Разбива се на огъня докато кипне и се излива върху кюфтетата.Поднасят се с мазнина от запържени моркови и поръсени с магданоз.