Продукти: 4 яйца,щипка сол,1 чаена л. брашно,2 ч.л. захар,4 големи банана,мазнина за пържене;за карамела:100 гр.захар,сока на 1/2 лимон,4 ч.л. вода;

Приготовление:

1. Разбиваме белтъците на сняг с щипката сол.Разбиваме жълтъците със захарта ,прибавяме брашното и смесваме с белтъчната смес;2.Нарязваме обелените банани на парченца по 3-4 см.,потапяме ги в яйчената смес и ги панираме в не много силна мазнина.Когато парченцата се зачервят ги изваждаме върху абсорбираща хартия;3.През това време приготвяме карамела …На слаб огън разтопяаме захарта с лимоновия сок,когато карамела придобие приятен меден цвят слагаме горещата вода и когато заври сваляме от огъня;5.Сервираме бананите в чиния,поляти с карамела./рецептата е от сп.”Secretos de Cocina”/