Продукти за еклерите: 1 чаена чаша вода,1/2 чаена чаша растително масло,1 ч. чаша брашно,4 яйца,1 белтък/жълтъка оставям за крема/

Продукти за крема: 1/2 литър прясно мляко,5 пълни с.лъжици брашно,1 1/2 ч.чаши захар (аз лично го обичам по-сладък и слагам малко повече),75 гр.краве масло масло,3 ванилийки.Приготовление:Водата и мазнината се поставят в тенджера и се загряват до кипване.Прибавя се брашното и се бърка няколко минути с дървена лопатка, докато полученото тесто започне да се отлепя от съда.Към тестото,след леко охлаждане се прибаят последователно и при непрекъснато разбъркване яйцата.От получената гъста еднородна смес с лъжица или гладък шприц се правят еклери в тавичка,предварително намазана с масло и посипана с брашно.Пекат се първоначално на висока,след това на ниска температура.Готовите еклери се разрязват с нож или ножица,за да се напълнят с крема…Жълтъкът се разбива с половината от захарта и размитото в част от млякото брашно.Прибавя се и останалото мляко,загрято до кипване и подсладено с останалата захар.След леко охлаждане се прибавя кравето масло и ванилията.