Продукти за базата : за форма с диаметър 20 см./моята беше малко по-голяма и ги увеличих / 100 гр. ронливи бисквити,2 с.л. маргарин/при мен разтопено краве масло/

Продукти за крема-парфе : 400 гр. сметана,100 гр. прясно мляко,3 белтъка,220 гр. фъстъчено масло,175 гр. захар,6 листа желатин/12 грама/

За фъстъчения крокант: 2 части фъстъци ,2 части захар/при мен 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. фъстъци/
…и още…100-ина грама шоколад за сладкиши,1 торбичка за печене,хартия за печене

Приготвяне: Смиламе или натрошаваме бисквитките и добавяме разтопеното масло.Разбъркваме много добре и с помоща на силиконова лопатка притискаме сместа добре на дъното на тортена форма /или в чиния ако работим с пръстен без дъно…./Прибираме на студено.

През това време…
1.- Накисваме желатина за 5 мин. в малко студена вода.Загряваме прясното мляко за 1 мин. в микровълновата фурна /като внимаваме да не завира/и разтваряме в него желатина.

2.- Разбиваме белтъците на сняг със 75 гр. захар и прибираме на студено.

3.- Разбиваме сметаната със 100 гр. захар и прибираме и нея в хладилника.

4.- Затопляме фъстъченото масло в микровълновата фърна ( 850w) 25 секунди,ако не е било в хладилника…и за 45 сек. ако е било на студено.Маслото не трябва да е горещо,а меко .

5.- Смесваме фъстъченото масло с разбитата сметана .Разбъркваме добре и прибавяме разтворения в млякото желатин…и накрая разбититебелтъци /напомням ви,че млякото не трябва да е горещо,за да не се пресече крема/
6.- Изсипваме получения крем върху охладената вече база и прибираме отново на студено.
7.- В тиган приготвяме кроканта .Сипваме захарта и на слаб огън бъркаме докато придобие златист цвят.Прибавяме обелените фъстъци и изсипваме върху хартия за печене.Когато сместа изтине я смиламе в кухненски робот /или начукваме в сух съд/
9.- Когато тортата се желира добре,украсяваме с крокант .
10.- В торбичка за печене слагаме начупения шоколад и го разтопяваме в микровлновата фурна.Правим малък разрез в торбичката и започваме да правим трансфера…/За целта аз нарисувах фигурките върху хартия за печене и когато се охладиха добре в хладилника ги положих върху тортата./

По идея на Алисиа Recetario Canecositas

Anuncios