Тази торта има много варианти…когато бързам я правя с бишкоти,когато имам повече време-с блатове.Може да се направи с орехи и крокант,а може и с плодове,както е в рецептата.

Продукти за блатовете:

1-а кора-бял блат: 7 белтъка,1 ч.чаша захар,7 супени л. вода,1.5 ч.чаши брашно+1/3 ам.сода,

2-а кора -жълт блат: 7 жълтъка,1 ч.чаша захар,10 с.л.вода,1.5 чаши брашно+1/3 амонячна сода,

3 кора-кафяв блат: 3 яйца,1 ч.ч.захар,3 с.л.вода,1.5 чаши брашно +1/3 амоняк+2 с.л.какао

Баварски крем-парфе: 6 яйца,750 гр.прясно мляко,2 с.л.брашно,1 1/2 ч.захар,2 пакетчета желатин,какао,ванилия,стафиди,банани.

Блатовете аз пека на 175 градуса 15 мин. в предварително загрята фурна.След като се опекат и изстинат леко ги сиропирам.

Крем-разтварям желатина в малко мляко.Разбивам жълтъците с половината от захарта,а белтъците с останалата(за да се разбият добре белтъците първо се зпочват с две щипки сол,а захарта се прибавя постепенно).В млякото се прибавуат разбитите жълтъци и размитото в малко мляко брашно и се прави крема.Накрая се слага желатина(знаете,че не трябва да завира с него сместа)Като поизтине се слагат и белтъците.Аз лично крема го разделям на две.Слагам малко какао в едната половина.

И така:редуваме в средна форма-блат-крем,банани,стафиди и пак…Може да се украси всякак.Според вкусовете – и украсата…Да ви е сладко!

Anuncios