Продукти за крема:
1 кутия кондензирано мляко 740 гр.,
150 гр. кокосови стърготини,
4 жълтъка,
2 с.л. фино царевично брашно,
ванилия

Продукти за блата:150 гр. захар-1 ч.чаша,75 гр. брашно-1 к.чашка с връх,75 гр.краве масло,4 белтъка,1 бакпулверза сиропа:100 мл. вода,1 с.л. захар и ароматизато-ром или есенция/при мен аромат.от портокалов цвят-Aroma Azahar/

Приготовление:
1. За блата разбиваме белтъците на сняг с половината захар.Прибавяме разбитото меко масло с останалата захар.
2. Смесваме брашното с бакпулвера и леко добавяме към сместа.Изпичаме блата в кръгла форма /при мен с диаметър 26 см./на 200 градуса около 30 мин.
3. За крема…Разтваряме кондензираното мляко в 1/2 л. топла вода.
4. Разбиваме жълтъците с царевичното брашно .
5.Прибавяме млякото и сваряваме на крем като бъркаме непрекъснато/най-добре на водна баня/
6.Готовия и изстинал блат разрязваме на две и напояваме със сиропа,който сме приготвили от 100 мл. вода,ароматизатор и захар
7.Разделям крема на две.В едната половина слагаме кокосовите стърготини и слепваме двете половини на блата.С останалия крем намазваме сладкиша отгоре и украсяваме с едро настърган кокос/по желание.

Anuncios