Продукти: ½ kг. пилешки или пуешки гърди,брашно,сол,зехтин,50 гр.лук/малка главичка,½ кубче пил.бульон,½ водна чаша бяло вино,1 пакетче настъргано сирене или кашкавал – 45 гр./ при мен пармезан ,150 гр.вода Приготовление: Първо настъргваме сиренето,ако нямаме готово.Нарязваме пилешките гърди на кубчета/при мен на лентички/.Посоляваме,овалваме в брашно и пържим в зехтин.Смиламе в кухненския робот лука ,като добавяме половин чашка от зехтина,в който сме пържили.Добавяме една лъжица брашно,кубчето бульон,солта и виното,настьрганото сирене и вода,колкото е необходимо за получаване на сос.Смесваме получения сос с пилешките гърдички и слагаме отново на огъня до завиране,като бъркаме непрекъснато.източник: Recetario Canecositas

Anuncios