Продукти:1 кг.спанак,150 гр. ориз,2 с.л. краве масло,1 глава лук,1-2 ск. чесън,4 яйца,4 с.л. настърган кашкавал/при мен сирене Пармезан/,2 ч.ч. зеленчуков бульон,4 с.л. зехтин или олио,сол,черен пипер,1 ч.л. червен пипер,2 с.л. галета.

Приготвяне:

❧Нарязвам изчистения и измит спанак .Нарязвам лука на ситно и го задушавам в мазнината.Прибавям нарязания на ситно чесън и оставям тенджерата похлупена за няколко минути настрана,зада се овкусят продуктите.

❧ Прибавям спанака,посолявам и готвя още 5 мин.Прибавям ориза,червения пипер и след няколко минути и бульона.Всичко това трябва да поври около 14 мин.

❧ Дръпвам съда от огъня.Изчаквам да изстине и прибавям разбитите яйца ,настъргания кашкавал,щипка сол и черен пипер на вкус.

❧ Намазвам с масло кръгла тортена форма с диаметър 28 см. и я поръсвам с галета/1 с.л./Изсипвам спаначената смес и я заглаждам хубаво.От останалите масло и галета правя трохи,които поръсвам върху сместа.Пека на слаб огън/180º/около 45 мин.Когато тортата изстине режа на порции и сервирам с кисело мляко.

Anuncios