Etiquetas

,

Продукти за муса: 100 гр.шоколад Нестле за сладкиши,6 гр.желатин/3 листа,6 яйца;

за банановото парфe: 4 банана,1 супена лъжица кафява захар,250 гр. кисело мляко ,6 гр. желатин/3 листа ,200 гр.прясно безсолно сирене,25 гр. краве масло

Приготовление: 1.Муса приготвяме като разтопяваме шоколада на водна баня или в микровълновата фурна,предварително начупен на парченца.Леко загряваме предварително накиснатия във вода желатин и го прибавяме към шоколада;

2.Прибавяме жълтъците на яйцата./Трябва да се използват само пресни яйца,в които сме сигурни,тъй като нямат термична обработка/;

3.Разбиваме белтъците на сняг със щипка сол…

4…и прибавяме към тях шоколадовата смес;

5.Изливаме сместта в тортена форма или продълговата тавичка и слагаме в хладилника да се стегне минимум 1 час;

6Банановото парфе приготвяме по следния начин…Нарязваме бананите на кръгчета и леко ги запържваме в кравето масло,прибавяме захарта и хубаво ги разбъркваме с дървена лъжица.Разбъркваме добре подсладеното киселото мляко със сиренето,прибавяме предварително приготвения желатин/накиснат,загрят и след това охладен/Смесваме бананите с получената млечна смес…и изливаме върху муса.Връщаме в хладилника за поне още 2 часа.Нарязваме сладкиша на парченца и го украсяваме с шоколад.

Anuncios