d0b4d180d0bed0b1d187d0b5d182d0b0

Вземам 1-2 големи глави лук.Нарязвам ги на едро,на колелца и ги запържвам в 5-6 с.л. олио.Когато лука започне да става прозрачен прибавям пилешките дробчета,срязани само на две.Посолявами бъркам така няколко минути.Добавям оризче-около 1 ч.ч. ,1/2 ч.л. червен пипер,1/2 ч.л. прясно смлян чер пипер и сипвам половин чаша вино и вода ,3 пъти повече от обема на ориза.Когато ориза е почти готов слагам няколко цели сурови жълтъка/приличат на яйчицата,които ги има в добре охранените домашни кокошки …тук ги продават в кутийки/.Поръсвам с магданоз и сервирам вднага .Божесвени са !

Anuncios