Продукти :
2 яйца
150 гр. захар-1 ч.ч
100 мл.олио-1 к.чашка
150 гр. мед-1 к.чашка
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода бикарбонат
брашно

За пълнежа :
100 мл. прясно мляко
125 гр. краве масло
50 гр. пудра захар
ванилия или ром
крокант
печени орехови ядки

Приготвяне:
❄ Разбиваме захарта със яйцата до побеляване.Прибавяме олиото,меда,канелата,содата и брашното.Всичко разбъркваме и замесваме тесто.
❄ Разделяме тестото на 10.Правим фитили,които разрязваме на равни части.Колкото по-тънки са фитилите,толкова по-малки ще станат топченцата.Правим топчета,които печем в тавичка върху хартия за печене в умерена фурна/180 градуса/.Още топли ги издълбаваме.
❄ Отделно разбиваме маслото със захарта .Прибавяме млякото,получените трохи,ванилията , кроканта и ядките.Всичко разбъркваме и пълним топките.Слепваме две по две и овалваме с пудра захар или украсяваме с шоколад .

рецепта от книгата “Новите сладкиши на Добрина”

Anuncios