Продуктите са “на око” .Ще ви напиша рецептата както ми я казаха мадридските приятелчета и както я направих яз.

Нарязваме свинските бузи на парченца./Моите бяха с червен пипер,приготвени специално за това ястие…Аз просто ги размразих,защото ми бяха донесени от Мадрид ☺/.Изпържваме ги в сгорещена мазнина,докато почти се стопи мазнината им.Изваждаме ги върху домакинска хартия да се изцедят от ненужната мазнина….доколкото могат.В същата мазнина запържваме нарязан чесън-около 3-4 скилидки ,1 ч.л. лют червен пипер/тук просто е задължително да е лют/и слагаме веднага картофи,предварително сварени/около 5-6 бр. за 500 гр. месо/.Започваме да бъркаме,като едновременно с това мачкаме картофите с вилица,докато получим пюре.Сервираме свинските бузи с това пюре…Вземате парче месце и топвате в пюрето,парче месце и топвате в пщрето….с пръсти е най-вкусно…Така ми казаха и …Вярно е…така е !

Anuncios