Снабдявате се с пресни,добре узрели,сладки и големи фурми.Ако нямате от Елче,не се притеснявайте… става и с други…Количеството е според желанието ви и според хората на които искате да предложите тези хапки-наслада за небцето.Колкото фурми,толкова парчета бекон и толкова цели и белени бадеми/ако фурмите са големички,слагаме по две ядки…И така…Внимателно разрязвате плода ,отстранявате костилката му и на нейно място поставяте ядка/ядки.Увивате така приготвената фурма в бекон…колкото по фино нарязан,толкова по-добре…и забождате с клечица за зъби.Пържите в загрято олио и сервирате горещи…Невероятно предястие,което опитах за първи път в дома на наши приятели в Елче / Испания …оттогава не мога да ги забравя …

delicias-elche

delicias-elche2

delicias-elche3

delicias-elche4

Elche – Елче

снимки : euroresidentes

Anuncios