Etiquetas

, ,

Сигурно ви се е случвало да харесате дадена готварска книга и да изпробвате почти всичко от нея…Някои от вас знаят колко рецепти имам от книгата ” Моята кухня” на Р.Вагенщайн. Тази малка книжка,подарък от мама е постоянно с мен близо 12 години.Ето и поредната от любимите ми рецепти …

Време за приготвяне : 15-20 мин.,заедно с почистването на спанака

Продукти за 4 порции : 500 гр. млад спанак 1-2 глави лук 3 ск. чесън 2 резена джинджифил 1/2 ч.л. сол 1 и 1/2 с.л. соев сос 4 с.л. пилешки или зеленчуков бульон,може и от концентрат 1 с.л. червено вино или вишновка 5 с.л. олио (50 гр. шунка) (50 гр. пилешки гърди) Ястието може да се приготви със или без шунка и пилешки гърди или с едното от двете.

Предварителна подготовка : Измиваме и почистваме спанака,отстраняваме дръжките и го отцеждаме добреот водата.Нарязваме лука на ситно,шунката и пилешките гърди на тънки ивички.Джинджифила и чесъна смачкваме в хаванче или в преса.

Приготвяне :

1.Загряваме олиото в голям тиган на много силен огън.Запържваме лука,джинджифила,чесъна,шунката и пилешките гърди 2 мин.,като бъркаме непрекъснато.

2.Прибавяме спанака и запържваме още 2 минути при непрекъснато бъркане.Слагаме солта,соевия сос и бульона и разбъркваме още 1 мин.Поръсваме с вино или вишновка и разбъркваме още 30 сек.През цялото време готвим на най-висока температура,така спанакът запазва яркозеленият си цвят.Сервираме го много горещ и веднага.

Anuncios