Време за приготвяне : около 20 мин.
Продукти за 6 порции :
1 кг.моркови
2 с.л. масло
2-3 капки олио
1 ч.л.сол
1/2 ч.л. захар
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1/2 ч.ч. вода

Предварителна подготовка : Обелваме морковите,измиваме ги и ги нарязваме(в оригиналната рецепта морковите са нарязани по дължина ,после на парчета,дълги 2,5 см.и широки 1 см.).Моите са нарязани на кръгчета.Идеални би се получило и с бейби морковчета .

Готвене : Загряваме маслото и олиото в тенджера на средно силен огън.Запържваме морковите в мазнината 2-3 мин.,като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица или лопатка.Посоляваме,поръсваме със захар и наливаме вода,колкото да покрие морковите до половината.Намаляваме огъня,похлупваме тенджерката с капак и оставяме морковите да къкрят 10-12 мин.Махаме капака и изчакваме течността да се изпари напълно,като бъркаме непрекъснато.Внимаваме морковите да не омекнат прекалено или да загорят.Ако трябва добавяме още малко захар,масло или сол.В крайна сметка парченцата трябва да са покрити с лъскава глазура.Необходима е малко интуиция,за да постигнем точното състояние на морковите ( в никакъв случай не трябва да се прекалено меки и брашнени).При свалянето от огъня ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.Идеална гарнитура за печени меса./Рецепта от “Моята кухня “-Раймонд Вагенщайн

Anuncios