Време за подготовка:30мин.

Време за готвене:30 мин.
289 калории на порция

Продукти за 6 порции:
200 гр. брашно
65 мл. леко топла вода
65 мл. зехтин + 2 с.л.
1 пакетче суха мая/5 гр./
1 щ. сол
4 с.л. захар
1 чепка грозде

❧Изсипваме брашното на плота ,в средата му правим кладенче и в него изсипваме разтвотената във водата мая,65 мл. зехтин,1 с.л. захар и щипката сол.Месим средно твърдо тесто,което оставяме на топло да втаса за един час.
❧Намазваме със зехтин тавичка за печене/24х36 см/ и с ръце разстиламе тестото.Покриваме с кърпа и оставяме да втаса за още един час.
❧Подреждаме зрънцата грозде върху тестото,като ги притискаме да влезят наполовина в тестото.Намазваме фокачата със зехтин и я поръсваме с 2 с.л. захар.
❧Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна около 30 мин.
❧Малко преди да извадим фокачата я поръсваме с останалата захар и запичаме на горен реотан докато се зачерви.

Идея от исп.готварско сп.”Comer bien”

Anuncios