Време за подготовка:10 мин.
Време за гответе:30 мин.
445 калории на порция

Продукти за 4 порции:
300 гр. листи за лазаня
плодове/праскови,горски плодове…/+4 банана
250 мл. портокалов сок
3 с.л. захар
пудра захар
зехтин

За портокаловия крем:
2 портокала
1 к.л. джинджифил
3 с.л. захар
1 с.л. портокалов ликьор

1. Сваряваме лазанята както е описано на опаковката .
Изсушаваме листите добре и ги разрязваме на правоъгълници/на две/
Пържим ги в мазнина от двете страни и ги изваждаме върху домакинска хартия.
В тенджерка смесваме портокаловия сок с наряания на парченца банан и го варим на огъня няколко минути,като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица,докато течността се поипари .С бъркалката на миксера разбиваме сместта,докато стане хомогенна и я слагаме в торбичката на шприца.
Правим сос от сока на портокалите,кората им/нарязана много финно ,без бялата част,за да не горчи/,джинджифила,захарта и ликьора.Загряваме на котлона за няколко минути.

Монтираме като върху лист от изпържената лазаня шприцоваме крем,пресни плодове…така повтаряме още един път,последната,трета кора лазаня поръсваме с пудра захар.
Сервираме със соса от портокаловите кори .
Ако имате листенца прясна мента,сложете няколко за украса !

Идея от исп.готварско сп.”Comer bien”

Anuncios