Тази рецепта е от старите ми тетрадки,в които пиша от дете…не помня нито от къде е…нито от кога …Леко промених рецептата,като добавих в сметаната сирене Маскарпоне.Мисля,че без проблеми кестените могат да се заменят и с орехи или други ядки.

Продукти за бисквитеното тесто:
2 яйца
50 гр.захар/3/4 к.ч./
25 гр.брашно/1 с.л. с връх/
25 гр.смлени бадеми

За сиропа:
100 мл. вода,50 гр. захар,20 мл.ром

За крема:
500 гр. сметана,разбита с 6 с.л. захар
200 гр. сирене Маскарпоне/ако имате,ако не,увеличете сметаната с 200 гр./
250 гр. сварени и смлени кестени

За украсата:
6 кестена от сладко или захаросани
50 гр. шоколад
какао и захар за поръсване

❧В тенджера изсипете водата и захарта за сиропа.Кипнето,докато сиропа се оцвети в бледо жълто.Щом сиропа се поохлади ,прибавете рома.
Пригответе крема като съедините разбитата със захарта сметана ,сиренето Маскарпоне и смлените или намачкани с вилица кестени.

1.Разбийте яйцата със захарта.Прибавете брашното и смлените бадеми.
2.Върху хартия за печене разстелете с шпатула тестото във форма на правоъгълник /с размери 30 х 21 см. И дебелина около 3 мм./Пъхнете тавичката във загрята до 240 ° фурна и веднага намалете на 220 ° .Печете само 2-3 мин! Извадете и оставете дасе охлади .
Внимание ¡ Бисквитената платка е добре изпечена,ако е златистокафява на чвят,мека на пипане и се отлепва лесно от хартията за печене.
3.Обърнете бисквитената платка върху чиста хартия за печене.Поръсете платката със сиропа и я намажете обилно с крем/оставете си достатъчно крем за гарниране на рулото отгоре.
4.Навийте с помоща на хартията за печене рулото,като се стремите да го направите достатъчно стегнато.
5.Намажете го с плътен слой крем с дебелина няколко милиметра от всички страни.
6.Отрежете косо двата края на “пънчето” и ги поставете отгоре,върху сладкиша.Покрийте ги с крем и набраздете крема с помоща на вилица.Оставете рулото в хладилника за една нощ.

❧На следващия ден украсете като първо приготвите шоколадовите фигурки,поставете ги върху “пънчето”,добавете захаросаните кестени и поръсете с какаов прах и на места с малко захар.

❧Шоколадови фигурки: Стопете шоколада на водна баня или в микровълновата фурна.Аз слагам парченца натрошен шоколад направо в торбичка за печене и после само правя малко отворче в торбичката и така рисувам фигурките върху хартия за печене/или фолио/и ги оставям да се охладят.