Нарекох тази вкусна тарта на авторката на рецептата – Ауро.Оригиналното и име е Quiche Lorraine – солена торта от френската област Лорен/ние я знаем Киш Лорен/

Продукти за основата :
200 гр. брашно
100 гр. краве масло
1 яйце
½ ч.л. сол
½ ч.л захар

Продукти за пълнежа :
200 гр. пушен бекон
200 гр. сирене Емментал
100 гр. прясно мляко
250 гр. сметана
30 гр. брашно
30 гр. краве масло
1 ч.л. олио
3 яйца
сол и черен пипер

Приготвяне на тестото за основата :
Ако работите с кухненски робот ,изсипете всички продукти един по един в купата и бъркайте 15 секунди на мощност 4.Направете топка от тестото и я поставете в хладилника а 15-30 мин.
Ако работите на ръка,изсипете всички продукти в предварително направения вулкан от брашното.Маслото разчупете на малки бучици,то не трябва да е разтопено…Направете топка от тестото,покрийте я с фолио и приберете на хладно .

Пълнеж:
Загряваме фурната на 200º, разтиламе тестото в намаслена форма за тарта от 26-28 cм.,като гледаме дапокрие и стените на съда(не се притеснявайте,ако се рони…)
Покриваме тестото с фолио,насипваме боб или нахут ,за да не се надигне и печем 15 мин.През това време приготвяме пълнежа.
Настъргваме сиренето на едрото ренде.Бекона нарязваме на малки парченца,без кожата му.
Правим бешамел от млякото,сметаната/отделяме от нея 50 мл./,брашното,маслото,олиото,солта и черния пипер./Може да приготвите бешамела както в робота…програмиран на 6 мин. и 90º,така и на котлона/.Когато бешамела поизстине добавяме настърганото сирене,разбитите яйца и отделената сметана.
Върху полуопечения блат ,нареждаме нарязания бекон,отгоре изсипваме приготвената смес и печем около 25-30 мин. във фурната на 180º (отгоре и отдолу) …внимателно,да не препечете тартата!Пълнежа трябва да е като крем…