Продукти:зехтин,1 глава чесън,1 голяма глава лук,вино за готвене,мащерка,1 лимон,една ябълка,няколко обезкостени пилешки бутчета/при мен цели,необезкостени/

❧Нарязваме ябълката на кръгчета,лука и лимона на кубчета.Чесъна аз оставих на скилидки…

❧Намазваме тавичка с мазнина и подреждаме пилешките бутчета с кожата надолу,предварително осолени.

❧Слагаме парченцата ябълка под  бутчетата,лукът,лимона и чесъна около тях.Поръсваме с мащерка и поливаме със зехтин и вино/около 2 с.л. за всяко бутче/

❧Печем месцето в предварително загрята фурна до зачервяване.

по идея на : Cocina con chico

За гарнитура задуших глава лук с 200 гр. гъби печурки и едно морковче.Прибавих купа ориз,сол,черен пипер,пресен магданоз и нарязан пресен чесън и …2 и 1/2 купи вода .Варих до набъбване на ориза.

Anuncios