по рецептата на Кеми

цитат:
Продукти:
1 пиле/1,300кг/,
150 гр. бяло саламурено сирене,
50 гр. кашкавал,
1 ч.л. сминдух/или смес в която има сминдух/,
50 гр. масло,
1 с.л. червен пипер,
растителна мазнина,
сол на вкус.
500гр. картофи за гарнитура.

Приготвяне:
Пилето измиваме и подсушаваме.
Намазваме добре вътре и вън с масло, червен пипер и сол.
Сиренето натрошаваме и смесваме с нарязаният на малки кубчета кашкавал, поръсваме със смендух и пълним пилето.
Зашивамеили защипваме с клечки за зъби да не изтече плънката.
Картофите обелваме и нарязваме на колелца.
В тава слагаме пилето по средата и около него подреждаме картофите, предварително посолени.
Заливаме с около 50 мл. олио пилето и картофите и завиваме с алуминиево фолио докато се запече след което махаме.
Печем в предварително загрята на 220*С фурна около 1,5ч. в зависимост от големината.
Изваждаме порционираме пилето, сиренето смесваме с картофите.”

Anuncios