Продукти:
2 стръка праз лук
200 гр.пилешки гърди ,нарязани на тънки фини филенца
1 яйце
сол
черен пипер
мазнина за пържене

Приготвяне:
Почистваме праза и с помоща на остър нож разделяме листата,като първо изрязваме бялата част.Измиваме листата още веднъж под течаща вода и ги подсушаваме добре.Върху всяко листо праз слагаме парче от пилешките гърди,като гедаме месото да е с размера на листото.Намазваме леко със сос песто* и завиваме на руло.Забождаме ги с клечица,за да не се развият по време на пърженето.Потапяме всяко рулце в разбито яйце…и по желание след това в галета или брашно и пържим в предварително загрята мазнина.

*Ако нямате готов сос Песто можете да си го приготвите така…Разбивате в кухненски робот или с пасатор 1 стрък пресен босилек,1 ч.ч. зехтин,ск.чесън и стотина грама сирене Пармезан.

Рулцата могат да се направят и с бекон…и така са невероятно вкусни…

Anuncios