източник : La cocina de Auro

Продукти:
4-5 средни картофа
6 яйца
1 глава лук (може и да я пропуснете,ако не ви харесва)
сол
олио

Приготвяне:
Измиваме и обелваме лука и картофите.
Нарязваме лука на ситно.
Нарязваме карофите на фини парченца (а да се получат полусварени) посоляваме ги и изпържваме в предварително загрята мазнина, но не прекалено, за да се задушат.Прибавяме лука,похлупваме съда и готвим до омекване на лука.Изваждаме лука и картофите върху кухненска хартия .
В голяма купа разбиваме яйцата,посоляваме ги и прибавяме картофите с лукчето.Разбъркваме добре.
Загряваме фурната на 200 градуса.
Намазваме с олио форми за мъфини/метална или силиконова форма/.Внимателно слагаме от сместа,като не пълним формите до горе,защото леко се подува .
Печем мини-тортиите до зачервяване ,като в средата им забождаме по една клечица.

Подходящи за парти,за пикник и за всякакви случаи !
Auro,gracias!

MINI-TORTILLAS DE PATATA

Ingredientes:
4-5 patatas medianas
6 huevos
1 cebolla gorda (se puede prescindir si no gusta)
sal
aceite

Preparación

Pelar las cebollas y las patatas.

Picar finamente la cebolla
Picar las patatas a laminillas (para que queden casi deshechas) sazonarlas y ponerlas a freír con el aceite caliente, pero no demasiado, porque lo que queremos conseguir es que se cuezan y no que se frían, darle una vueltas y añadir la cebolla, remover y dejar que se hagan tapadas a fuego medio y removiendo de vez en cuando para que no se peguen, hasta que estén blanditas (si se quieren mas deshechas, se pueden ir picando con la espumadera) Retíralas y escurrirlas.
Batir los huevos en un bol grande salpimentar e incorporar las patatas, de forma que quede todo bien integrado.
Precalentar el horno a 200º
Preparar unos moldes (de silicona o metal) de muffins o magdalenas, engrasarlos y rellenarlos con la mezcla, con cuidado de no llenarlos demasiado, por que suben,…3/4 será suficiente.
Hornear las minitortillas hasta que estén cuajadas, para saberlo, pincharlas con un palillo de brocheta en la parte central.

Anuncios