по рецептата на Меги – Червено винце

Цитат:
Продукти за 3 порции:
150 гр.гъби
400 гр.вода
300 гр.прясно мляко
300 гр.течна готварска или заквасена сметана
4 с.л. разтопено масло/ за пържене на гъбките/
1 с.л /с голям връх/ брашно или нишесте.
*Ако искате да е по-гъста супата може да сложите 2 с.л. брашно с връх
1 зеленчуков бульон
сол и черен пипер

Приготовление:
❧Слагате на котлона да заври водата със зеленчуковия бульон. През това време нарязвате гъбките парчета с големина каквато желаете, желателно е на по-дребнички.
❧4 с.л. масло се загряват в тиган и се изсипват гъбките и се пържат до златисто. Осоляват се.
❧Когато водата заври, изсипвате вече изпържените гъбки. Добавяте прясното мляко и течната сметана.
❧Оставате да поври 3 минутки и добавяте 1 с. л с връх брашно която ПРЕДВАРИТЕЛНО сте разтворили с малко водичка за да се получи средно гъста кашичка, така супата няма да ви стане на бучки.
❧Изливате кашата в тенджерката и бъркате постоянно. Накрая слагате черния пипер..на вкус. Много е хубава с чер пипер
❧Оставете супата да къкри на среден огън около 5 минутки.
❧Сервира се с препечена чеснова франзела или със солени пръчки.

Anuncios