Правим малки кюфтенца от 1/2 кг.кайма/като прибавяме в нея сол,черен пипер,яйце и 1/2 ситно нарязан лук/.Ипържваме ги в мазнина и ги отделяме.След това ипържваме и 4-5 картофа наряани на кубчета,или 15-16 цели дребни картофчета.Отделяме и тях.

Запържваме 2 глави лук,1-2 моркова и резен целина,нарязани на ситно.Прибавяме 1 с.л. брашно и го апържваме леко.Прибавяме 1 ч.л. червен пипер и 1 с.л. доматена салца.Посоляваме запръжката и я разреждаме с гореща вода/около 1-1 1/2 л./.Оставяме получения сос да ври 5-6 мин.,след което пускаме кюфтетата и след повторно завиране и изпържените картофи,1 малък дафинов лист и няколко зърна черен пипер.Може да се нарежат и 2-3 пиперки.

Ястието се доварява на слаб огън 10-15 мин. или се запича във фурната.

Един много вкусен спомен от детските ми години !

иточник:Готварска книга-1966 год.