Продукти за 4 порции :

8 филии хляб

1 стрък праз 

200 гр.пресни гъби

2 топки сирене Моцарела

2-3 с.л. нарязан магданоз

пресен риган/или сушен/,нарязан на ситно

1 ск.чесън

краве масло

2 с.л. зехтин

сол,черен пипер

Приготвяне :

Почистваме и нарязваме на ситно праза .

Почистваме и нарязваме на малки парченца и гъбите/като отделяме няколко финни резенчета за украса/

В тиган загряваме зехтина и задушаваме праза.Като стане прозрачен добавяме нарязаните гъби и нарязаната ск.чесън.Посоляваме,поръсваме с чер пипер и готвим така 5 мин.,докато гъбите абсорбират цялата течност .Прибавяме магданоз и риган и отделяме.

Нарязваме Моцарелата на тънки парченца и ги подреждаме върху 4 от филийките хляб.Разпределяме откоре им приготвената гъбена смес и покриваме с останалите филийки.

Намазваме едната част на сандвичите с краве масло и поставяме парче гъбка/две парченца в противоположните краища/ ,питискаме леко.

Запичаме сандвичите в предварително загрят тефлонов тиган от двете страни до зачервяване/окло 3 мин./,разрязваме всеки на два триъгълника и сервеираме веднага.

източник : Especial cocina otoño

Anuncios