източник: Една пожълтяла от времето книга с неостаряващи български ястия от 1966 г./Земиздат/

Сваряваме едно по-тлъстичко пиле със зеленчук и подправки за супа.Изваждаме го да изстине и го нареждаме на порции,които изпържваме в масло до зачервяване и нареждаме в чиния.

Отделно запържваме леко 4 с.л. брашно с 4 с.л. масло и 1/12 ч.л. черен пипер.Разреждаме с прецедения бульон и оставяме соса да ври десетина минути..Опитваме на сол и го застройваме с 3 жълтъка,разбити с лимонов сок,след което го изсипваме върху месото.Украсяваме блюдото с лимонови резенчета,магданоз и нарязани твърдо сварени яйца/аз сварих самобелъка,който ми остана /.

Лесно и невероятно вкусно !

Anuncios