Запържвам 1 равни супени лъжици брашно с 3-4 лъжици масло.Разреждам запръжката с 4 ч.чаши вода и щом заври прибавям 1/2 кг.обелени и нарязани/или настъргани/ червени домати.Като заврят доматите прибавям топчетата от сирене/които приготвям по описания по долу начин/ и 1 чаша прясно мляко. Сервирам супата с нарязан на ситно магданоз и босилек.По желание може да прибавите малко фиде заедно със топчетата./Най-малкия ми син обича фиде във всякакъв вид…фиденцата наричаме габровчета…та така яде /

Топчета от сирене

Разбивам добре 50 гр.краве масло.Прибавям 1 яйце,100гр. настъргано сирене,сол,черен пипер/нарязан магданоз/ и толкова брашно и галета,че да се получитесто,от което да могат да се оформят топчета.Пускам ги даврат в супата.

/източник Готв.книга Земиздат 1966 г./