по рецептата на Бордовски и недиетичния и вариант на Танита /Гответе с мен

Продукти:

1ч.ч(240мл) прясно мляко
1/2ч.л сол
1с.л. захар
Около 2 и 1/2ч.ч брашно
2ч.л. бакпулвер
Олио за пържене

“Пресейте сухите съставки и прибавете към млякото.
Замесете меко тесто(докато тестото започне да се отлепя от стените на съда, ако месите с миксер или докато спре да лепне по пръстите, ако месите на ръка) ако е нужно прибавете още брашно.
Оставете тестото да почине 10-на минути, разделете на две топки и от всяка разточете кора с дебелина около 4мм, върху набрашнен плот.
Нарежете на ромбове или квадрати с размери на страните 4-5 см и изпържете на маслена баня във фритюрник или дълбок съд.
Готовите бухти сервирайте поръсени с пудра захар, с мед, сладко, сирене или течен шоколад!”

Anuncios