по идея на Алисиа Recetario Canecositas

Ali,gracias ! 🙂

❧Има много рецепти за малки пици ,оформени като охлювчета,но различното при тази пица е,че охлювчетата са слепени и при поднасяне на пицата парченцата се режат на триъгълници.Пълнежа може да е всякакъв…моят беше със сос от домати,лук,чесън и риба тон.

Продукти за тестото:
200 мл.вода
50 мл. зехтин
20 гр. прясна мая а хляб
400 гр. брашно
1 ч.л. сол/аз добавих и 1 ч.л. захар
1 ч.л. риган-по желание
1/2 ч.л.чесън на прах-по желание

❧От посочените продукти замесваме меко тесто,което оставяме да втаса около половин час.Разточваме го на една голяма или две маки кори с.Намазваме с плънка по желание и завиваме на руло.Режем рулото на парчета с дебелина 3-4 см. и нареждаме в тавичка.Поръсваме пицата с риган и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Anuncios