❧Нарязваме на тънки ивици една малка червена зелка.Заливаме зелето с вряла вода за да се подсили червеният му цвят.Отцеждаме го,посоляваме го и го наръсваме с 3-4 с.л. олио и 2-3 с.л. оцет.
❧Сваряваме 5-6 картофа,обелваме ги и след като изстинат,ги нарязваме на кубчета.Посоляваме ги и ги поливаме с 3-4 с.л. олио и 2-3 с.л. оцет.Поръсваме ги с магданоз и чер пипер.По желание може да се прибави лук,нарязан на парченца и кисела краставичка.
❧Сервираме салатата като в средата на голяма чиния слагаме зелето,а наоколо правим венец от картофената салата.
❧Аз сервирах салатата в индивидуални чинийки,като първо сложих зеле,разбъркано с майонеза,отгоре картофите и украсих с нарязани на ситно кисели краставички.

❧рецепта е от Готв.книга на изд Земиздат-1966 год.❧

Anuncios