❧Накъсваме на розички карфиол/количеството е по избор/.Сваряваме го в подсолена вода ,за не повече от 4 мин.Изваждаме го с решетъчна лъжица и веднага го слагаме в съд със студена вода и когато изстине напълно-върху домакинска хартия .
❧Приготвяме прясно мляко в една купичка,а в друга смес от 1 ч.ч. нишесте/или фино царевично брашно,1 ч.л. къри ,1 к.л. шафран ,сол ии черен пипер на вкус.
❧Загряваме зехтин в тиган и пускаме няколко обелени скилидки чесън в мазнината.
❧Потапяме розичките карфиол първо в прясното мляко,след това в шафрановата смес ,след това отново в млякото и пържим до порозовяване.
❧Веднага изваждаме панираните парченца върху домакинска хартия .

По същия начин може да приготвим и броколи .

Anuncios