по рецептата на Пеп-4о/Гответе с мен

цитирам : Продукти : “1/2 кг. пиле – ок. 800-900гр.,2 с.л. от универсална подправка – солена, сушена или готова 10 зеленчука.

още:1-2 чушки, 1 морков – може пресни, може и замразени, ако има във фризера,сол на вкус,олио – ок. 60-80мл, зависи дали е тлъсто пилето,около.1,5л вода,1 картоф,/ако има гъби – няколко, ако има пилешки дреболии – също няколко/,5 с л ориз или 3 топки фиде – по желание,4 с л кисело мляко,1-2 яйца /зависи от големината/,2 с л царевично нишесте или брашно,мадгадон, целина – малко сухи и стръкове ако има цели

Приготвяне:
* Пилето поставям да се вари, като се отпенвам при завирането.
* През това време нарязвам моркова, чушката и картофа и поставям заедно със стръковете магданоз и целина да се варят при пилето.
* Когато то е сварено изваждам. Вадя и стръковете, които изхъврлям, а пилето нарязвам.
* В бульона поставям ориза и подправката, като оставям да се варят до сваряването на ориза.
* Ако е с фиде, поставям подправката да поври с пилето 15-на мин., а фидето поставям непосредствено преди застройката
* Връщам нарязаното месо в супата и правя топла застройка:
– разбивам киселото мляко, яйцето/яйцата и нишестето /или брашното/ в съд на котлона, който вече съм намалила на най-ниска степен / 1 /.
– щом загрее сместа – при непрекъснато бъркане, наливам по малко от врелия бульон на супата и бъркам. Така, докато сместа стане 2-3 пъти повече.
– изсипвам обратно при супата при непрекъснато бъркане.
* Така с топлата застройка няма шанс при претопляне супата да се пресече.
* Топлата застройка правя и с прясно мляко, но почти никога няма в къщи, когато ми потрябва за супа, затова и основно е с кисело.
* Поръсвам с по щипка целина и магданоз “