Продукти:

750 гр. изчистени калмари

50 гр. качествено сухобяло вино
3 ск. чесън
нарязан магданоз
3 с.л. зехтин
сол,черен пипер

за чушките:
2 големи червени чушки или 3-4 по-малки
2 к.л. кафява захар
4 с.л.балсамов оцет /при мен Херес
4 с.л. зехтин или олио

Приготвяне :
*Нарязваме измитите и почистени калмари на лентички.
*Запържваме ги в добре загрят тиган с 3 с.л. зехтин и когато водата им се изпари,доливаме виното и готвим до пълното му поемане от калмарите.
*Прибавяме нарязания на ситно чесън и готвим докато чесънчето стане златисто.Поръсваме с нарязан магданоз/около една ч. чаша/ . Дръпваме съда от огъня ,отделяме калмарите на страна и ги покриваме с капак.
*Изчистваме с домакинска хартия тигана и запържваме чушките,нарязани на дълги ивички в останалия зехтин около 2-3 мин.Когато омекнатлеко ги поръсваме със захарта и прибавяме оцета.Готвим още 2 мин. и след това прибавяме чушките към калмарите.

Anuncios