Продукти:
1 пиле
брашно
1 глава лук
1 ск. чесън
1 чаша бяло вино
2 яйца
12 обелени бадеми
няколко сухи цветчета шафран/или 1 к.л. шафран на прах,но може и без него
1 връзка магданоз
1 дафинов лист
1 л. пилешки бульон/или вода
зехтин,сол,черен пипер

Готвене:
❧ Нарязваме пилето на парчета,посоляваме ги и овалваме в брашно.Изпържваме до златисто парчетата пиле в тенджера със зехтин.Запазваме ги на страна.
❧ В същата мазнина запържваме нарязания на ситно лук,докато стане прозрачен.Връщаме пилето обратно в тигана за още няколко минути.Наливаме виното и готвим на силен огън,докато ястието заври.
❧ Завързваме половината връзка магданоз с дафиновия лист и ги пускаме в ястието.Наливаме бульона ,захлупваме тенджерата и варим на слаб огън,като разбъркваме от време на време.
❧ Сваряваме яйцата във вода със сол и малко оцет за 12 мин.Отделяме жълтъците и нарязваме белтъците на парченца.Обелваме скилидката чесън и леко я запържваме .
❧ В хаванче счукваме чесъна и бадемите,докато получим хомогенна смес.Прибавяме сварения жълтък и разбъркваме добре като наливаме малко отгорещия бульон.
❧ Сипваме тази смес при пилето ,като предварително махаме връзката с подправки.Сгъстяваме ако е необходимо с малко брашно /предварително разбъркано с вода/
❧ Сервираме ястието с нарязани белтъци и магданоз.

Anuncios