Продукти за 4 порции :
1 опашка от Морски дявол /при мен две малки замразени опашки ,но може да използвате всякаква бяла или плоскодънна риба /Йоли,благодаря за превода и разясненията
1/4 кг. обелени скариди
1 глава лук
2 ск. чесън
1 парченце червена чушка
1 домат
1 к.л. кимион,сол,зехтин
2 к.ч. ориз

Готвене: В тенджера със зехтин запържваме нарязаните лук ,чесън и чушка.Прибавяме настърганите домати,нарязаната опашка от риба и обелените скариди.Оставяме ястието да поври около 5 мин. и прибавяме ориза.Наливаме вода,така че да е 4 пръсти над ориза.Трябва да остане с повече бульон…Посоляваме и оставяме да къкри 20 мин.Малко преди да свалим от огъня прибавяме кимиона.Сервираме ястието горещо./При мен и с малко магданоз ./Източник : Las recetas de Sara

Anuncios