Продукти: 100 гр. риба треска/или друга бяла риба/,1 малка консерва риба Тон,1 малка глава лук,магданоз,1 с.л. брашно и 1 ч.ч. прясно мляко.
Приготвяне: Отстраняваме кожата и костите на сварената риба и я накъсваме на малки парченца. В тиган задушаваме нарязания на ситно лук.Когато стане прозрачен прибавяме парченцата риба треска и консервата риба тон.Добавяме брашното и прясното мляко…разбъркваме добре и готвим докато получим гъст сос.С тази смес пълним чушчиците ,панираме в смес от 3 с.л. брашно, 1 яйце и сол на вкус .Пържим в предварително загрята ,но не силна мазнина.Според авторката на оригиналната рецепта тези чушки могат да се направят и във фурната,без да се панират…За целта напълнените чушки се нареждат в намаслена тавичка,поливат се със сос бешамел и се запичат до зачервяване./източник: La cocina de lechuza

Anuncios