Подготовка и готвене: 1 ч. и 30 мин.
Продукти за 4 порции: 800 гр. малки калмари,2 твърдо сварени яйца,1 глава лук,2 твърди домата-средни по големина,1 морков,1 ск. чесън,1 ч.ч. вино,сол,кориандър
Приготвяне:
❧ Измиваме и изчистваме добре калмарите.Изрязваме пипалата и ги нарязваме на малки парченца,които запазваме за пълнежа.
❧ Нарязваме лука и чесъна на ситно и моркова на кубчета.Запържваме ги в тиган с малко мазнина.
❧ След няколко минути прибавяме обелените и нарязани на малки парченца домати и нарязания коричндър.
❧ Посоляваме ,прибавяме виното и задушаваме още десетина минути .
❧ Отделяме половината смес и към нея прибавяме нарязаните парченца калмар и нарязаните твърдо сварени яйца.
❧ С тази смес пълним калмарчетата ,слагаме ги в тигана с половината смес ,прибавяме малко вода ако е необходимо и готвим още 30 мин. на много тих огън,като разбъркваме ,за да не загори ястието.
❧ Сервираме с нарязан магданоз или кориандър.

Anuncios