Готвене: 35 мин.
Продукти за 4 порции:
12 финни филета от мерлуза/или риба Тон/,80 гр.нарязани бадеми,1 ск. чесън,1 ч.л. сух риган,връзка магданоз,няколко листенца мента,3 филийки хляб,1/2 ч.ч. бяло вино,1/2 кг. доматчета” Чери”,зехтин,сол
Приготвяне:
❧ Леко опичаме бадемите в тиган без мазнина,докато се зачервят леко .Отделяме кората на филийките хляб и ги стриваме в хаванче ,заедно с бадемите,чесъна,ригана и магданоза.
❧ Разстиламе рибните филета върху кухненския плот и разпределяме равномерно готовата бадемова смес върху тях.Навиваме на рулца и забождаме с клечица.
❧ Рулцата овалваме в галета и леко запържваме в предварително загрята мазнина/ 5 с.л. зехтин/.
❧ Разрязваме на две доматчетата и ги прибавяме в тигана.
❧ Наливаме виното и готвим още 5 минути.Минута преди свалянето от огъня поръсваме ястието с листенца мента или магданоз

Anuncios