“Време за приготвяне: около 1 ч. и 45 мин.

Продукти за 4 порции: 1 агнешко бутче или плешка около 1 и 1/2 кг.,7-8 ск. чесън,10-12 стръгчета розмарин,1 ч.л. червен пипер,1/2 ч.ч. червено вино,1 ч.ч. топла вода с разтворени в нея 1/2 ч.л. вегета или 1/2 кубче концентриран бульон,50 гр. масло,1 ч.л. сол,няколко зърна чер пипер,прясно смлян чер пипер.

Предварителна подготовка: Пускам фурната да се загрее добре на 250º.През това време обелвам половината скилидки чесън,пробивам с остър нож месото и го шпиковам с чесън,половината розмарин и няколко зърна чер пипер.Намазвам го със сол ,червен пипер и масло от двете страни.

Готвене: Сипвам в тавичка за печене 4-5 с.л. бульон,останалите небелени скилидки чесън,останалия розмарин и 1-2 с.л. червено вино.Запичам агнешкото на много силна фурна/250º/от двете страни по около 15 мин.,като от време на време го поливам със соса.Ако е необходимо доливам по малко бульон и вино.Намалявам силата на огъня до 180º и продължавам да пека по същия начин по около 30 мин. от всяка страна,като от време на време поливаммесото със соса.Накрая подправям соса с още малко вино и го сервирам заедно с месото.Гарнирам агнешкото със задушени картофи,които се приготвят така…” рецептата е от книжката на Раймонд Вагенщайн “Моята кухня”

About these ads